Foto: Pexels

Kokosovo ulje je prirodni lek za vašu kosu. Osim što je može zaštiti od opadanja i oporaviti je, ono takođe pomaže kosi da zadrži proteine, pa je zato odličan tretman za oštećenju kosu.

KOKOSOVO ULJE KAO MASKA ZA KOSU 

Rastopite nekoliko kašika kokosovog ulja na laganoj vatri i prebacite u posudu. Nanesite toplo ulje na kosu, odeljak po odeljak, masirajući koren kose. Pređite češljem sa širokim zupcima po celoj kosi kako biste svuda rasporedili ulje. Pokrijte kosu kapom za tuširanje ili je uvijte u peškir, ostavljajući je tako između 10 i 30 minuta. Kosu isperite mlakom vodom.

KOKOSOVO ULJE KAO TRETMAN KOŽE GLAVE

Jagodice prstiju navlažite kokosovim uljem i nežno masirajte kožu glave. Tako ćete podsticati cirkulaciju i ubrzati zdrav rast kose. Generalno se pokazalo da masiranje vlasišta podstiče rast kose, jer se vitalni hranljivi sastojci i kiseonik ispuštaju u folikul dlake.

Foto: Women’s Health

KOKOSOVO ULJE ZA BRŽE I LAKŠE RAŠČEŠLJAVANJE

Kokosovo ulje je sjajan proizvod za raščešljavanje kose. Upotreba je vrlo jednostavna- premažite kosu pre češljanja. Takođe, možete zagrejati ulje i držati ga u bočici sa raspršivačem kako biste poprskali kosu pre nego što je raščešljate.

KOKOSOVO ULJE ZA “SAKRIVANJE” ISPUCALIH KRAJEVA

Nanošenje ulja može vam pomoći da “zapečatite” oštećenu kutikulu. Onima sa ispucalim krajevima može pomoći da kosa izgleda zdravije i manje lomljiva. Ulje može dodati i malo gustine pramenovima, u slučaju da vaša kosa izgleda tanko.

NAPOMENA: Ovo ulje nije za svakoga. Proizvodi za negu kose od kokosovog ulja mogu prodreti u pore ako se ne isperu lepo i izazvati iritacije. Zato se ne preporučuje osobama koje su sklone problemima sa aknama. Takođe, ne treba koristiti kokosovo ulje ako je vaša kosa masnija, jer su tu onda preporučuje ulje jojobe (najbliže je sebumu vaše kože).

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments