Претрага
Close this search box.

CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje

Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije/Arhiva/Ilustracija

Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 60 g šećera
  • 2 kesice suvog kvasca
  • prstohvat soli
  • 250 ml mlake vode
  • 125 g maslaca
  • 2 jaja

za premaz

  • 80-100 g maslaca
  • 3 kesice cimeta
  • 5-6 supenih kašika šećera
  • 3 vanilina šećera
  • suvo grožđe

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Suvo grožđe potopite u vodu. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac. Zasebno viljuškom sjedinite jaja pa sipajte mlaku vodu i otopljeni maslac. Pomešajte suve i mokre sastojke, pa zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 20 minuta na sobnoj temeraturi. Otopite maslac, a u drugoj činiji pomešajte šećere i cimet. Ocedite suvo grožđe. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa ga premažite maslacem. Pospite mešavinom šećera i cimeta pa dodajte suvo grožđe. Testo uvijte u rolat pa ga secite na 1cm do 1,5 cm debljine. Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte rolnice. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

trpeza.alo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti