Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 60 g šećera
- 2 kesice suvog kvasca
- prstohvat soli
- 250 ml mlake vode
- 125 g maslaca
- 2 jaja
za premaz
- 80-100 g maslaca
- 3 kesice cimeta
- 5-6 supenih kašika šećera
- 3 vanilina šećera
- suvo grožđe
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Suvo grožđe potopite u vodu. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, šećer i suvi kvasac. Zasebno viljuškom sjedinite jaja pa sipajte mlaku vodu i otopljeni maslac. Pomešajte suve i mokre sastojke, pa zamesite testo. Ostavite ga da odstoji 20 minuta na sobnoj temeraturi. Otopite maslac, a u drugoj činiji pomešajte šećere i cimet. Ocedite suvo grožđe. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa ga premažite maslacem. Pospite mešavinom šećera i cimeta pa dodajte suvo grožđe. Testo uvijte u rolat pa ga secite na 1cm do 1,5 cm debljine. Na pleh obložen papirom za pečenje ređajte rolnice. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
trpeza.alo.rs