ČOKOLADNE KROFNE Mekane kao duša i vazdušaste, najbolje odmah stavite duplu meru

Ako volite klasične krofne, ove čokoladne ćete obožavati.

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 jaja
  • 80 g putera (otopljenog)
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 g rendane čokolade

Priprema

Ugrejte mleko do mlakog, dodajte šećer i kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. U velikoj posudi prosejte brašno i dodajte prstohvat soli. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte aktivirani kvasac, jaja, otopljeni puter, ekstrakt vanile i komadiće čokolade. Mešajte postepeno dodajući mleko, dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste na toplom mestu, otprilike 1-2 sata ili dok se udvostruči. Na srednjejakoj vatri, u dubokom loncu ugrejte ulje. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice od testa i pažljivo ih spuštajte u vrelo ulje. Pržite dok krofne ne postanu zlatnobraon sa svih strana. Izvadite krofne iz ulja i stavite ih na papirni ubrus da bi upile višak ulja.

trpeza.alo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

Naučnici mapirali mutacije koje pokreću Alchajmerovu bolest

Naučnici iz Instituta za bioinženjering Katalonije prvi put su...

Šok odluka TikToka: Ova tema se više ne može tražiti – previše rizična za tinejdžerke

Kritičari koji su podržali ovu blokadu rekli su da...

KO ZAVRŠI OVIH PET KURSEVA MOŽE BRZO DA SE ZAPOSLI! Koštaju do 40.000 dinara, a donose dobru i sigurnu zaradu

Pored prekvalifikacije za IT najtraženiji su kursevi za zanate...