Da li je mlađe i slađe?

       

Ovih dana svetom se prenela vest o Moniki Beluči njenom novom partneru, koji je 18 godina mlađi od 54- godišnje glumice i najlepše žene sveta.

Da li su godine samo broj? Glumica Kejt Bekinsejl (45) i 20 godina mlađi komičar Pit Dejvidson (25) potvrdili su da izlaze. Glumica Kalista Flokhart (54) je srećno udata za glumca Harisona Forda (76), koji je 22 godine stariji. I između poznatog glumačkog para Ketrin Zite-Džouns i Majkla Daglasa razlika je čak 25 godina.

Postoje prednosti i mane izlaženja s muškarcima puno mlađim ili starijim od sebe, objasnila je Trejsi Koks, stručnjakinja za seks i veze, prenosi Daily Mail.

Činjenica je da su mlađi atraktivni, ne samo fizički, već i mentalno. Mlađi imaju više energije i vitalnosti, optimističniji su, manje umorniji od svega i imaju manje veza za sobom. A glavni razlog zbog kog mnoge starije žene preferiraju mlađe muškarce je taj što je seks neverovatno dobar.

Većina mladića izdržljiva je i ima snažnu želju za seksom. Puno žena dosegne svoj seksualni vrhunac posle 40-te. To znači da se osećaju sigurnije u vezi seksa i opuštenije u svojim telima, dok većina muškaraca postaje manje zainteresovana za seks u srednjim godinama.

Mladići su zabavni i van kreveta. Uz njih se žene osećaju mlađima, gledaju život njihovim očima, rade stvari koje nisu godinama. Kad žena shvati da može ‘uhvatiti’ mlađeg, to joj podiže ego. Prijatelji su impresionirani, a neki i ljubomorni.

S druge strane, i upoznavanje starijeg muškarca ima svojih prednosti. Ako je vaš seksualni nagon nizak ili ako ne volite da vam neko stalno traži seks, izlaženje sa starijim muškarcem s manjom potrebom za seksom idealno je za vas. Stariji muškarci često su mudriji, sposobniji da vas vode kroz život i pomognu vam da izgradite svoj put. Moć je ogroman afrodizijak, stoga neke žene veza s moćnim, harizmatičnim starijim čovekom jako ‘pali’.

Uprkos tome što izlaženje sa starijim ili mlađim muškarcima ima prednosti, samo osam posto svih venčanih heteroseksualnih parova u zapadnim zemljama ima veliku razliku u godinama (od deset godina ili više). Uglavnom se radi o starijim muškarcima s mlađim ženama. Samo jedan posto od tih osam posto čine starije žene s mlađim muškarcima. Zato se postavlja pitanje zbog čega su statistike tako “loše”. Najiskreniji odgovor na to pitanje je činjenica da je zabavno neko vreme, a onda više nije.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: