Foto: Best Life

Psiholog i autor knjiga Džej Kent-Feraro kaže da je prevara pokazatelj da je veza narušena.

Razlog može biti patološki. Preljubnik može biti zavisan o vezama, narcisoidan i sociopata. Drugi motivi mogu biti osvetoljubivost, pasivna agresija i namerna sabotaža, jer osoba želi da raskine zbog drugih razloga.

Kada je prevara povezana s ličnim problemima preljubnika znači da je moguće opet vratiti poverenje, objašnjava Kent- Feraro.

Ako ste doživeli prevaru važno je odvojiti svoje vreme kako biste shvatili svoje osećaje. Ako vaš partner želi da stvori poverenje opet, hoće li se to dogoditi zavisi od njegovog ponašanju nakon prevare. Prema psiholozima i stručnjacima za odnose postoje neki znakovi koji pokazuju da li ima nade za vašu vezu, prenosi portal Consciousreminder.

Jedan je da vaš partner iskreno žali zbog događaja i preuzima odgovornost. On ili ona će prekinuti sve kontakte s osobom s kojom su vas prevarili.

Drugi znak je potpuna iskrenost kao jedini način vraćanja poverenja nakon prevare. Kako se osoba koja je prevarena ne bi osećala loše, partner treba da pokaže potpunu iskrenost.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments