Foto: Skingurus

Minimalizam- bilo u vašem ormaru ili domu- je ustaljen trend koji podrazumeva ograničavanje delovanja na manipulaciju bojama, tonovima, linijama i teksturama. Što manje to bolje.

Sledeći nivo je skinimalizam, odnosno nega kože preskakanjem rutinskih stvari i korišćenje višenamenskih proizvoda.

Japanci su popularizovali “post na koži” na određeno vreme, kako bi se koža sama oporavila i podmladila i ovo je trend u nastajanju.

Foto: MyGlamm

Skinimalizam deluje na principima redukcije- koraka ili proizvoda. Osnovna funkcija kože je zaštitna barijera, a ako na nju stavimo previše proizvoda ili ako ih prekomerno koristimo, može doći do njenog narušavanja. Zbog pandemije koronavirusa i toga što sve više ljudi provodi vreme kod kuće više, oni pokušavaju da umanje svoju rutinu nege kože.

To podrazumeva da za njeno čišćenje koristimo sredstvo za čišćenje ujutru i uveče, kao i dnevnu kremu. Takođe, trebalo bi koristiti i kremu sa zaštitnim faktorom, kako bismo je tokom izlaska napolje zaštitili od štetnih sunčevih zraka. Osim što pomaže kod izlaska napolje, pomaže i kod izlaganja plavoj svetlosti računara i pametnih telefona, kojima smo sve više izloženi.

Ovde veoma pomaže i joga lica. Različite tutorijale možete pronaći na internetu. Uz te vežbe ćete poboljšati cirkulaciju lica, razbiti napetost mišića i koži povećati sjaj.

Foto: Deccan Herald

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments