Foto: HuffPost

Da li bi trebalo svoje kozmetičke proizvode da držimo u frižideru i ako treba, koji su to proizvodi? 

Hlađenje može produžiti rok trajanja ako je proizvod osetljiv na svetlost, temperaturu i vazduh. Glavni razlog zašto ljudi hlade svoju kozmetiku je zbog prijatnog osećaja hlađenja.

VITAMIN C SERUMI- Uprkos svim antioksidacijskim prednostima, vitamin C je nestabilan, odnosno kada je izložen svetlosti i vazduhu, ovaj aktivni sastojak može brzo da se oksiduje i postane smeđ. Zato dermatolozi preporučuju da se proizvodi sa vitaminom C drže u frižideru, zbog veće efikasnosti i stabilnosti.

OVLAŽIVAČI OD ZELENOG ČAJA- Ako koristite ovlaživač za kožu i lice od zelenog čaja, bilo da je u obliku kreme, seruma ili hidratantnog spreja, hlađenje tih kofeinskih proizvoda deluje dvostruko. Zeleni čaj ima sposobnost da sužavanja krvnih sudova u našoj koži (proces poznatiji kao vazokonstrikcija), što može umanjiti crvenilo. Tako i temperatura hladnijeg vazduha pomaže u ograničavanju sitnih krvnih sudova na našem licu, kao što i umivanje hladnom vodom pomaže u otklanjanju smanjuje crvenilo i nelagodu.

MASKE NA BAZI GELA- Stavljanjem ovih maski u frižider može pojačati smirujući efekat ovih maski i pomoći u smirivanju upaljene kože lica.

PARFEMI- Kako bi vam omiljeni parfem du‚že trajao i bio mirisniji kada ga nanesete, držite ga u frižideru.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments