Doktori su dokazali da grudnjaci ustvari nisu ni potrebni ženama.

Naučnici su svim ženama dali vrlo dobre razloge zašto bi trebalo da prestanu sa nošenjem brushaltera ili ih barem nositi manje.

Profesor ŽanDenis Rulien iz Francuske, otkrio je kako grudnjaci nisu potrebni kako bi ženske grudi bile zdrave. Kako navodi u svom istraživanju, oni niti su anatomski niti medicinski potrebni. Štaviše, grudnjaci sprečavaju da grudi prirodno budu podignute i da rastu.
U istraživanju 330 ispitanica merile su se grudi uperiodu od 15 godina, a one su stare između18 i 35 godina. Rezultati su pokazali da su žene koje nisu nosile grudnjak imale sedam milimetara više pozicionirane bradavice svake godine. Osim toga, žene koje nisu nosile grudnjak imale su manje strijana grudima, a grudi su im biletvrđe od grudi žena koje svaki dan nose grudnjak.

Ako ne nosite grudnjak, tvrdi istraživanje, grudi će same od sebe razviti mišiće zbog kojih će stajati uspravnije. Jedna žena u istraživanju rekla je da je nakon dve godine nenošenja grudnjaka,bolje disala, imala bolje držanje i manje bolova u leđima.

Kod mladih žena koje tek počinju sa nošenjem grudnjaka, kaže francuski profesor, bolje je to malo odložiti kako bi tkivo u grudima naraslo kako treba, ali i da bi se mišići razvili na pravila način.On je naglasio kako bi ženama koje su starije od onih koje su učestvovale u istraživanju, dakle 35 i više, verovatno skidanje grudnjaka zauvek, nakon celog života, donelo više negativnih posledica. Nakon desetine godina nošenja grudnjaka bilo bi se teško naviknuti na nenošenje, kaže.
Rezultati ovog istraživanjanisu revolucionarni, naglašava profesor. Ne trebate baciti sve grudnjake u smeće i propovedati drugim ženama da ih ne nose, ali Žan- Denis hteo je kako kaže, da pokaže kako zapravo ne postoji naučni razlog zašto bi TREBALO početi nositi grudnjake.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments