Foto: The Scottish Sun

Bebe koje su začete između januara i maja imaju manju težinu na porođaju. Ova zanimljivost je svakako dobrodošla za buduće mame koje su nervozne oko porođaja. 

Najviše beba rođeno je septembru– Istraživače je zanimalo u kom mesecu u godini se rađa najviše dece, pa su analizom od 1994. do 2014. godine, došli do zaključka da se radi o septembru, a najčešći rođendani su između 9. i 20. Neki od razloga mogli bi biti da je vreme začeća jesenjih beba u vreme praznika. Još jedan od razloga, prema tvrdnjama lekara, može biti i taj što je kvalitet sperme veći tokom zimskih meseci, za razliku od letnjih meseci.

Viši su od vršnjaka– Prema mnogim istraživanjima, bebe koje su rođene u jesen su više nego bebe koje su rođene u proleće ili zimu. Naučnici ovu činjenicu objašnjavaju time što su mame jesenjih beba više izložene suncu tokom trudnoće, a njihova tela tada proizvode više vitamina D koji je zaslužan za rast i razvoj kostiju. Takođe, jesenje bebe imaju jače kosti.

Uspešni su u sportu– Istraživanja su pokazala da su bebe rođene u jesen kasnije pravi sportski tipovi. Najviše profesionalnih sportista rođeno je u jesen.

Akademski su uspešniji– Britansko istraživanje sprovedeno na 48 000 dece pokazalo je da su najuspešniji učenici deca rođena u sptembru. To može biti i zbog toga što su među starijima u svom razredu, pa su više fizički i psihički razvijena kad krenu u školu, tako da imaju više samopouzdanja.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments