Detoks kože tokom praznika

       
Foto: Beautyheaven

Unošenje preteranih količina nezdrave hrane i pića tokom praznika itekako se vidi na našoj koži.

Ona postaje suva, sklona borama i aknama, natečena, manje elastična…

Evo kako detoksikovati telo nakon previše alkohola, soli i šećera:

Alkohol je diuretik i to je jedan od razloga zašto često morate u toalet nakon noći prepune pića. To pak vodi dehidraciji, glavobolji, manjku energije, ali i lošem izgledu kože.

“Najjbolji način da se koža vrati u normalu je sa dobrom starom vodom. Pre odlaska u krevet popijte tri do četiri čaše vode. Malo soka od limuna u vodi može da pomogne da se  umiri želudac”, kaže Dejvid Kolbert, osnivač i glavni lekar u New York Dermatology Group.

Njegova preporuka je i naneti na lice hidratantnu kremu kako bi se sprečilo da koža postane previše suva.

“Nakon prekomernog unosa soli kroz razne grickalice i poslastice, osećaćete se žedno i naduto, a tako će se osećati i vaša koža. Previše soli uzrokuje zadržavanje vode u telu, što stvara otečene krugove oko ispod očiju”, objasnio je dr Kolbert.

Savetuje stavljanje laganog gela za hlađenje kože na području oko očiju više puta tokom dana i noći.

Previše šećera, koji u organizam unesemo kroz brdo kolača itekako se vidi na koži. Ishrana previše bogata šećerom šteti kolagenu i elastinu u našoj koži, upozorava dr Kolbert.

Naravno, prvi korak u detoksikaciji je smanjiti unos slatke hrane, a dodatna pomoć je korišćenje posebnih seruma za kožu koji podstiču njeno obnavljanje i elastičnost. Uz to, važno je povećati unos antioksidansa i vode u organizam.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments