Foto: Forbes

Kodi Hidalgo je na profilu na Fejsbuku objavio popularni “meme”. Fotografija prikazuje Elma iz Ulice Sezam koji sedi na toaletu uz natpis: “Boss makes a dollar, I make a dime. That’s why I poop on company time”. U slobodnom prevodu- “šef zarađuje dolare, a ja cente. Zbog toga obavljam veliku nuždu tokom radnog vremena”.

Portal LADBible piše da je Hidalgo fotku objavio u nedelju kada nije ni bio na poslu, a ubrzo potom je primio tešku poruku od svog šefa. Otpušten je zbog objave.

“Ne zarađujemo dolare kada ti ser** sve vreme. Zašto ne bi ostao kod kuće i obavio svoja sra**? Ne sviđaju mi se tvoje usr*** igrice. Možda postoji kompanija koja će ih trpeti, jer ja neću. Srećno!”, napisao mu je šef.

Zaposleni je bio zbunjen, jer nije shvatio o čemu se radi, pa je pitao šefa o čemu je reč, na šta mu je odgovorio da pogleda svoj Fejsbuk, jer se “stvari saznaju”.

“Jer sam podelio smešni ‘mem’? U nedelju? Dok nisam na poslu?”, upitao je Hidalgo.

Šef mu je na to odgovorio da je sam “doneo posao u nedelju”. Hidalgo je zatim pitao hoće li stvarno dobiti otkaz zbog “objave fotografije koja uopšte nije važna za posao”. Odgovor šefa nije podelio, ali prema komentarima se čini da je Hidalgo ipak dobio otkaz.

Mnogi su komentariali da je situacija vrlo nepoštena, a neki su se pitali i je li uopšte legalno dati otkaz zbog objave na društvenoj mreži, pa čak predlagali i odlazak na sud.

“Ovo je invazija privatnosti. On/ona/ono je poslao vrlo vulgarnu poruku. Pošalji to advokatu i tuži šefa”, stoji u jednom od komentara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments