Foto: My Cup Of Tea

Dobre stvari se događaju dobrim ljudima i ono što dajete to ćete i dobiti.

Otvorite se za novo

Naučite da prestanete da osuđujete, jer nikada ne znate kako je drugima u životu i kroz šta prolaze. Zaboravite ono što ste mislili da znate. Napravite prostora za novo znanje koje ćete dobiti od nove osobe i pred vama će početi da se otvara lepši svet. Ne možete uvek biti u pravu… Zato nekom drugom pružite priliku da bude.

Slušajte

Dajte ljudima priliku da govore. Želite s nekim podeliti svoje znanje, stoga pružite priliku drugima da učine isto. Iznenadite i razveselite druge svojom sposobnošću da ćutite i slušate bez predrasuda. Nemojte sebe stavljati u centar pažnje.

Budite iskreni

Biti dobar znači biti iskren. Nemojte ljudima davati kratke odgovore poput “dobro“, “u redu“ ili “ok“. Kada vas neto nešto upita, budite iskreni i razgovarajte. Ako su se oni usudili da postave pitanje, učinite im uslugu i pružite im iskren odgovor. Dajte im na važnosti, to je najmanje što možete učiniti ako ste u potrazi za dobrim delima.

Ne budite sebični

Budite nesebični. Potrebno je osvestiti se i videti kako vaši postupci utiču na druge. Ne morate učiniti ništa posebno, jednostavno se pokušajte staviti na njihovo mesto i nemojte činiti nešto što sami ne biste hteli proživljavati.

Naglasite tuđe kvalitete

Skrenite pažnju sa sebe i naglasite lepe kvalitete osobe u čijem ste društvu. Nije teško: kada ste ponosni na sebe zbog nečega, primećivaćete slične kvalitete kod drugih. Umesto da hvalite sami sebe, hvalite ono što vidite u toj osobi. To će vam doneti neku vrstu mira i povezanosti za koje niste ni znali su vam potrebni.

I za kraj, kanadski pisac nemačkog porekla, Ekhart Tole, napisao je jednom: ONO ŠTO ČINITE DRUGIMA, ČINITE I SEBI SAMIMA.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments