Savršena i sočna, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za biskvit
- 7 žumanaca
- 100 g šećera
- 70 ml mleka
- 70 ml ulja
- 100 g pšeničnog glatkog brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za fil
- 400-500 g šećera
- 50 ml vode
- 7 belanaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte žumanca sa šećerom sve dok se ne otopi, pa dodajte mleko, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zagrejte šećer i vodu na srednoj temperaturi, sve dok se ne otopi i ne krenu da se prave mehurići. Umutite belanca u čvst sneg. Polako dodajte vrući, otopljeni šećer uz stalno mešanje. Preko pečenog biskvita nanesite šaum, poravnajte i vratite 5 minuta u rernu, da se dobije korica.
trpeza.alo