DOMAĆA ŠAMPITA Kremasta poslastica neodoljivog ukusa, još bolja nego ona iz poslastičarnice

Savršena i sočna, za pravo uživanje.

Potrebno je:

Za biskvit

  • 7 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 70 ml mleka
  • 70 ml ulja
  • 100 g pšeničnog glatkog brašna
  • pola kesice praška za pecivo

Za fil

  • 400-500 g šećera
  • 50 ml vode
  • 7 belanaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte žumanca sa šećerom sve dok se ne otopi, pa dodajte  mleko, ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, Pecite 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.  Zagrejte šećer i vodu na srednoj temperaturi, sve dok se ne otopi i ne krenu da se prave mehurići. Umutite belanca u čvst sneg. Polako dodajte vrući, otopljeni šećer uz stalno mešanje. Preko pečenog biskvita nanesite šaum, poravnajte i vratite 5 minuta u rernu, da se dobije korica.

trpeza.alo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

„Zvezde Granda“ prelaze na RTS od septembra? Evo šta se valja iza kamera pred samo finale takmičenja!

Uveliko se privodi kraju još jedna sezona Zvezda Granda,...

JEDNOSTAVAN NAČIN DA DRASTIČNO SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Uradite ovo što pre i neće vas više boleti glava

Danas skoro svi koriste pametne telefone, laptopove, pametne satove...