Foto: Dreamstime

Prema istraživanju kompanije Dureks, svaka treća osoba ne voli da razgovara o seksu s partnerom, dok svaka peta to nikad to ne radi, prenosi britanski San.

– Mnoga istraživanja su pokazala da što više parova otvoreno raspravlja o svom seksualnom životu, to se osećaju zadovoljnije, kako u krevetu, tako i u celoj vezi- ističe seksološkinja Kejt Tejlor.

Prema rečima stručnjaka za brakove Džona Gotmana, parovi koji daju pet pozitivnih komentara na svaki negativni biće zadovoljniji, manje skloni razvodu i seksualno ispunjeniji.

Svake nedelje vodite dnevnik želja. Zabeležite kada ste bili raspoloženi za seks i o čemu ste razmišljali, gledali, jeli, nosili ili radili. Koristite dnevnike za seksi razgovore.

Prema istraživanju autora Džastina Lemilera, samo 50 posto parova otkriva svoje maštarije, ali oni koji to čine najsrećniji su sa svojim seksualnim životom.

Foto: Body Language Central

Držite se za ruke da pojačate oslobađanje hormona oksitocina dok razgovarate. Istraživanja pokazuju da žene radije razgovaraju o važnim stvarima licem u lice, a muškarci se osećaju prijatnije ako razgovaraju rame uz rame.

Što smo više uzbuđeni, to smo otvoreniji i manje sposobni da osećamo negativne emocije. Dakle, ljubite svog partnera i govorite mu, što provokativnije to bolje.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments