Dve greške koje svi prave tokom kuvanja cvekle: Evo šta da dodate da biste sačuvali boju i ukus

Foto: elements.envato.com

Cvekla je jedno od najzdravijih povrća koje možete uključiti u svoju ishranu. Redovnom konzumacijom pomažete svom organizmu da se očisti od toksina, poboljšavate rad bubrega, jetre i digestivnog sistema, a uz to i jačate vid.

Kako pravilno kuvati cveklu?

Jedna od najčešćih grešaka je ljuštenje cvekle pre kuvanja – to nikako nemojte raditi! Umesto toga, operite je, stavite celu u šerpu, prelijte vodom i započnite kuvanje.

Takođe, važno je da ne dodajete so u vodu jer to može produžiti vreme kuvanja i uticati na teksturu cvekle.

Da biste sačuvali njenu prepoznatljivu boju i bogat ukus, dodajte u vodu pola kašičice limunovog soka ili sirćeta (ova količina odgovara za tri litra vode). Ovaj jednostavan trik ne samo da će pomoći cvekli da zadrži svoju jarku crvenu nijansu, već će i poboljšati njen prirodan ukus.

Uz ovaj metod, vaša cvekla će uvek biti savršeno kuvana, bez gubitka boje i hranljivih sastojaka!

24sedam

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti