Dve greške koje svi prave tokom kuvanja cvekle: Evo šta da dodate da biste sačuvali boju i ukus

Cvekla je jedno od najzdravijih povrća koje možete uključiti u svoju ishranu. Redovnom konzumacijom pomažete svom organizmu da se očisti od toksina, poboljšavate rad bubrega, jetre i digestivnog sistema, a uz to i jačate vid.

Kako pravilno kuvati cveklu?

Jedna od najčešćih grešaka je ljuštenje cvekle pre kuvanja – to nikako nemojte raditi! Umesto toga, operite je, stavite celu u šerpu, prelijte vodom i započnite kuvanje.

Takođe, važno je da ne dodajete so u vodu jer to može produžiti vreme kuvanja i uticati na teksturu cvekle.

Da biste sačuvali njenu prepoznatljivu boju i bogat ukus, dodajte u vodu pola kašičice limunovog soka ili sirćeta (ova količina odgovara za tri litra vode). Ovaj jednostavan trik ne samo da će pomoći cvekli da zadrži svoju jarku crvenu nijansu, već će i poboljšati njen prirodan ukus.

Uz ovaj metod, vaša cvekla će uvek biti savršeno kuvana, bez gubitka boje i hranljivih sastojaka!

24sedam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

Danas slavimo Svete apostole Vartolomeja i Varnavu: Sve poslove ostavite, a jednu stvar treba zabraniti deci

Srpska pravoslavna crkva danas slavi praznik Svetih apostola Vartolomeja i Varnave. Sveti...

Letnja žega ne prašta: Kada sunce nemilosrdno peče, ovako ćete spasiti svoje cveće

Leto je period kada naše biljke zahtevaju posebnu pažnju,...

(VIDEO) Pogledajte kako srpska snajka iz SAD sprema slavu

Kia Gostović gostovala je u  podkastu Only in America...