Evo zašto je “moj novac- moj, a njen je- njen”

       
Foto: Magnolia Box

Finansije su jedan od najčešćih problema u vezi i nakon nevere, najčešći uzrok razvoda brakova. Upravo zbog finansijske zavisnosti od partnera, mnoge žene koje su u lošoj vezi, u njoj i ostaju.  

Neki parovi otkrili su za portal Quori zašto nemaju zajedničke račune sa svojim partnerima i zašto su zbog toga “bez problema”.

“Lisa i ja se nikada ne svađamo zbog novca. Ako ona želi nešto da kupi, to i uradi i ne oseća grižu savesti niti potrebu da se opravdava meni. I za mene važi isto. Imamo svako svoja primanja i svoje račune, baš kako smo imali i pre venčanja. Nekako, razgovor o zajedničkim finansijama nije nikada ni došao na dnevni red. Plaćamo po pola troškove domaćinstva, ostalo raspolažemo kako želimo”, otkrio je Markus, koji je s Lisom u vezi već 20 godina.

Džaisa je napisala kako je jako loše imati sve finansije na jednom zajedničkom računu jer se tu svaka potrošnja stavlja pod mikroskop.

“Majk i ja imamo gotovo jednaka primanja i možda zbog toga i nemamo problema u vezi. Nismo u braku, a ni ne delimo finansije, osim onog dela da svako plaća po pola troškova domaćinstva. Ako on želi da kupi neku skupu matičnu ploču ili procesor, to nije moja stvar. Kupuje to od svog novca. Takav način kod nas funkcioniše odlično. I da, nemamo dece, ” ispričala je Sali.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments