Foto: GirlDay.ru

Ovo je vreme kada više vremena provodimo u društvu prijatelja i porodice.

Za ukrašavanje često upotrebljavamo preveliku količinu crvene boje i mnogo sjajnih blještavih predmeta, upaljenih sveća i ukrasne rasvete. Svi ti dekori mogu pridoneti svađama i nervozi budući da deluju podsticajno na naš um. Zato se preporučuju ukrasi tamnozelene boje radi postizanja pozitivnog raspoloženja. Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično će ublažiti prejako delovanje crvene boje i rasvete u prostoru.

Čest je slučaj da kroz godine skupimo velik broj ukrasa i dekoracija- kupimo nešto novo, a staro ne bacimo. Nemojte stavljati sve ukrase, napravite selekciju i odaberite samo ono što vam se zaista sviđa i svakako pripazite na količinu.

Budući da je vaš dom i bez ovih dodatnih predmeta u velikoj meri popunjen nameštajem, lako može doći do potpune zagušenosti prostora što dovodi do nervoze. Odjedanput naš prostor postaje manji nego što smo navikli i svi na podsvesnom nivou postajemo pomalo klaustrofobični.

Kako bismo pridoneli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju.

U praznično doba emocije su pojačane pa su osim lepih trenutaka često prisutne svađe i nesuglasice. Kad supružnici sede u poziciji rivalstva, još će lakše doći do nesporazuma. Sto ukrasite s puno tamnozelenih ukrasa i tkanine.

Ovih dana često se fotografišemo, pa je poželjno imati na umu da je fotografija s troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smešta u gornju poziciju.

Pokušajte svaki dan da odete u šetnju kako biste izbegli stvaranje tenzija koje u nama nastaju zbog previše hrane, svetlucavih predmeta, sveća (energija vatre) i povećanog broja gostiju.

U doba darivanja nemojmo zaboraviti na one koji ne mogu uživati u prazničnom obilju. Pregledajte igračke i odeću svoje dece, ormar i cipele. Sigurno ćete pronaći puno stvari koje ne upotrebljavate- podelite to svoje blago s onima koje naša odeća, igračke i hrana mogu itekako usrećiti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments