Foto: Ukusi Vojvodine
Festival “Ukusi Vojvodine” biće održan tokom vikenda, 11. i 12. septembra, u Limanskom parku u Novom Sadu.

Festival ove godine slavi pet godina postojanja, a organizatori najavljuju preko 100 izlagača za sve one koje vole dobru domaću kuhinju, tradicionalnih vojvođanska jela, bogato meze, kolače.

Novosadski park biće mesto dobrih ukusa- suhomesnatih proizvoda, sireva, raznovrsnih proizvoda od voća i povrća, zimnica, meda, začina. Uživaće se u paprikašima svih vrsta, pečene paprike pripremljene na više načina i nezaobilaznihj rezanaca s makom. Pored hrane, u ponudi će biti i prirodni sokovi, zanatsko pivo i vino.

Foto: Ukusi Vojvodine

Ovog vikenda posetioci će moći da isprate i šest radionica na temu pravljanja tradicionalnih kobasica, petrovske i lemeške, da saznaju kako se uzgaja i koristi u ishrani mikrobilje, da uživo vide i isprobaju gotovo zaboravljene čipkaste krofne i hleb od komlova iz Banata, ali i da vide kako se slažu tradicionalni vojvođanski meni i vina iz Sremskih Karlovaca. Zatim da probaju zanimljive kombinacije meda i sira iz opštine Žabalj.

Najmlađe posetioce očekuje tradicionalne igre, takmičenja, ali i radionice na kojima će učiti da prave vanilice i bundevaru. Sve programe sa decom vodiće stručni vaspitači.

Džez zvuci, ritmovi za ples, filmske kompozicija i dela klasične muzike, kao i vokalni solisti, upriličiće doživljaj.

Radno vreme festivala je od 12-20 časova, ulaz je besplatan. Festival je smešten u sam središnji deo parka, odmah iza dečjeg igrališta, a ulazi se iz pravca Limana 3-4.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments