Jasmina Borombožin iz Zrenjanina spaja ljubav prema modi i umetnosti na svojim torbama, koje pravi u malim, unikatnim serijama.

“Gelsomino znači jasmin na italijanskom jeziku. Moje ime u italijanskom prevodu”, započinje žena čije ime stoji iza ovog brenda.

Kako je nastao Gelsomino fashion?

Jasmina: Počelo je prvo sa dva pletena šala, koje sam uradila za svoje ćerke i pohvalila se na Fejsbuku. Ljudi su hvalili i neki čak pitali za cenu. Onda sam videla kod nekih Ruskinja pletene torbe i oduševila se. Baka me je naučila dok sam bila dete da štrikam, pa sam rešila da sama sebi uradim torbu,koju mi je naravno ćerka prisvojila, drugi su je videli i počelo je poručivanje.

Gelsomino torbica

Na torbicama se često nalaze motivi sa slika Pikasa, Van Goga, Gustava Klimta, ali tu je i nezaobilazna Frida Kalo.

Kako ste došli na ideju da se na Vašim torbicama nalaze umetničke slike?

Jasmina: Sve se iskristalisalo kad je moja mlađa ćerka preko interneta kupila majicu sa Pikasovom slikom “Gospodjice iz Avinjona” i pošto svi volimo umetnost, a ja posebno Klimta, Pikasa i Van Goga pomislila sam da bih mogla da uradim torbe sa pomenutim slikarima.

Inspiraciju Jasmina traži u svemu što je okružuje, u svojoj porodici, prati trendove i pokušava da spoji umetnost i modu, što joj dobro ide od ruke.

Gelsomino torba sa motivom Van Gogove slike

“Torbe se rade na drvenim osnovama i slike radim dekupaž tehnikom. Pleteni deo se radi pamučnim trakama. Za providne torbe osnove su od providnog pleksiglasa. Često ubacujem veštačko krzno i perje, kako bi torbice dobile na detaljima. Svaka torba sa slikom je unikat, jer nikada ne radim dve iste”, rekla je Jasmina.

Gelsomino torbica od pleksiglasa

Autor: Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments