Savršen za dane kada vam se baš ništa ne kuva
Letnji dani često nam ubiju volju za kuvanjem, ali ne i apetit. Želimo nešto lagano, sveže, brzo gotovo i naravno, ukusno. Upravo zato ovaj vrap sa piletinom i avokadom postaje savršen saveznik tokom toplih dana.
Ako još dodate malo limuna i hrskave salate, dobićete savršen balans svežine i sitosti.
Vreme pripreme:
- 15 minuta
Sastojci:
- 2 tortilje (po izboru: integralne, klasične ili bezglutenske)
- 1 pileće belo meso (oko 200 g)
- 1 zreli avokado
- 1 šaka zelene salate (rukola, ajzberg ili miks)
- pola glavice malog ljubičastog luka
- 60 g čeri paradajza
- 4 kašike grčkog jogurta ili krem sira
- 1 čen belog luka (sitno iseckan ili izgnječen)
- Sok od pola limuna
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
Priprema:
1. Pileće belo meso posolite, pobiberite i kratko ispecite na tiganju ili grilu (oko četiri-pet minuta sa svake strane, zavisno od debljine). Ostavite da se malo ohladi i isecite na tanke trakice.
2. Paradajz i luk iseckajte, a avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite meso. Iseckajte ga na kriške ili izgnječite viljuškom za kremastu teksturu.
3. U manjoj posudi pomešajte grčki jogurt sa belim lukom i limunovim sokom. Dodajte kap maslinovog ulja za puniji ukus.
4. Tortilje kratko zagrejte na suvom tiganju da postanu savitljive.
5. Na svaku tortilju namažite jogurt sos, rasporedite piletinu, avokado, zelenu salatu, čeri i luk.
6. Urolajte pažljivo i poslužite odmah.
24sedam.rs