Grejp- namirnica za podmlađivanje

       

Osim što je pun vitamina C, izrazito je bogat i drugim hranjivim materijama.

Iako je otkriven u 18. veku, njegova popularnost nije se smanjila do danas. Prvi grejp pronađen je na Karibima, tačnije na Barbadosu, a najveći proizvođač grejpa danas je Florida. Grejp je namirnica koje je najpoznatija kao jako zdravo voće, zapravo se iz njega dobijaju i eterična ulja koja se koriste u izradi parfema i osveživača prostora.

Mnoge studije koje su do sada sprovedene, dokazuju da je grejp idealan za mršavljenje i mlađi izgled, a pozitivno utiče i na oslobađanje od umora i jačanje imuniteta.

Grejp obiluje vitaminom C koji pospešuje proizvodnju kolagena u koži, pa je čini lepšom i elastičnom, a njime se vredi boriti i protiv peruti i pojave akni jer deluje blagotvorno na lečenje nepravilnosti na koži. To je ujedno i razlog zašto ga možemo često pronaći u mnogim kozmetičkim preparatima za kožu.

Grejp se smatra čarobnom namirnicom jer utiče na mnoge stavke vezane za ljudsko zdravlje. Koristan je kod lečenja tegoba kao što je povišen holesterol, pomaže u borbi protiv više vrsta raka. Neke studije ističu da limonoid, sastojak kojim grejp obiluje, čak može sprečiti formiranje tumora.

Uprkos svim navedenim blagodatima, kod uzimanja grejpa treba biti i vrlo oprezan jer se on ne bi smeo kombinovati s nekim vrstama lekova. Kako biste bili sigurni koji su to, najsigurnije je da se posavetujete sa svojim lekarom.
Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments