Foto: HuffPost
Sigurno vam se bar jednom dogodilo da ste naišli na ime, prezime ili sklop jednog i drugog koji su vas naterali da se smejete do suza.

Na forumu Krstarice pokrenula se tema o najneobičnijim kombinacijama imena i prezimena. Tema je bila toliko inspirativna da su se mnogi i po nekoliko puta uključivali u prepisku, prisećajući se imena svojih kolega iz škole i fakulteta, imena sa koverti koje su raznosili dok su obavljali studentske poslove, imena sa biračkih spiskova kao i zvučnih komšijskih imena.

Tako su se u nizu spiskova našli:
Mila Guzičica, Tvrtko Prcić, Udovica Draga, Zdenka Kruška, Vesela Lešina, Glavica Luka, Bajat Jovan, Đoković Kitica, Erika Degen, Goli Janoš, Curi Đon, Zoran Kajgana, Skočilović Svemirko, Tikvina Jagoda, Nikolić Rubioza, Guska Zec, Milić Milić, Papak Rajko, Veselinović Veselinka, Rikalo Prvoslav, Milica Krtica Trtica, Pauna Potkonjak, Nedžad Tiganj, Đoka Francuski, Gvozdena Šipka, Dunja Burek, Milena Mašnica, Božidar Skalpel, Divna Torbica, Stojanka Kokoška, Svemir Travica, Milada Picina, Neđo Kvočka, Lepa Nakarada, Grozdan Šipak, Prdoljub Guzajac, Nebih Sada…

Mnogi nisu mogli da se sete punih imena, te su ostavljali samo ime ili prezime.
Jedan od učesnika napisao je i da u jednoj firmi rade tri osobe koje se prezivaju Puzigaća, Derigaća i Nepergaća. Zatim tu su i prezimena poput Dronjak, Kenjalo, Tresiglavić, Brabonjak, Stolica, Babarogić, Magarac, Pirivatrić, Mašinkosa, Peškir, Prezimović, Zaklan…

Postoji i anegdota da je pop u jednom selu venčavao Mirka Raguza i Maru Zaguz, pa je nastala opšta smejurija kada je pitao:
“Da li vi Mirko Raguz uzimate Maru Zaguz…”

I to nije jedina od smešnih situacija nastalih zbog prezimena ili imena.
Ukoliko i vi znate neke neobične kombinacije, možete nam ostaviti u komenatru.

Autor: Opanak

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments