Astrologija: Kakve su vam lične granice?

       

Postavljamo ih na fizičkom, emotivnom i mentalnom nivou kako bismo zaštitili sve ono što nam određuje lični osećaj identiteta. 

LAV, OVAN I STRELAC- Potreba vatrenih znakova za dokazivanjem, kreativnim izražavanjem sebe, svojih stavova i duhovnih uverenja može se neobuzdano širiti. Ponekad niste svesni da svojim vizijama, planovima, idejama i željama okupirate prostor drugih. Vaše granice narušene su kad osećate da vaša jedinstvenost i snaga nisu prepoznate, kad vam uskraćuju poštovanje ili vas podcenjuju. Branite se ljutnjom, ali uz nezdrave granice okrenućete je protiv sebe. Pasivna agresija i autodestruktivno ponašanje jednako su opasni kao i narušavanje tuđih granica. Dopustite sebi da budete ono što stvarno jeste, bez pritiska drugih da budete nešto drugo. Ljubav prema sebi stvara vaše zdrave granice. Ne zaboravite ostaviti drugima njihov intimni prostor.

BLIZANAC, VAGA I VODOLIJA- Vaše granice su elastične, ali izdržljive. Za osećaj sigurnosti treba vam znanje, komunikacija, zajedništvo. Partnerstva, pogotovo ona intimna, poput ogledala su koje odražava vašu ličnost. Potreba da budete prihvaćeni, popularni i da vas poštuju može vas dovesti do toga da ugađate drugima, činite usluge protivno svojim potrebama, teško možete reći “ne”.

BIK I DEVICA- Najosetljiviji su na materijalne granice. To obuhvata ono što poseduju, na materijalne stvari, novac, nekretnine.

RAK I RIBA- Granice Raka i Riba nalikuju peščanoj plaži koja se stapa s okeanom. Talasi novih iskustava donose željena i neželjena iskustva, menjaju obalu, napadaju je plimama, žaloste je osekama. Imate potrebu za emotivnim povezivanjem s drugima, za stapanjem. Da biste to postigli, brižni ste, osećaje i potrebe drugih požrtvovno stavljate ispred svojih, posebno kad je reč o deci i porodici. Najosetljiviji ste od svih znakova u postavljanju emotivnih granica. Ovi znaci će zdrave granice održati prepoznavanjem svojih osećaja i potreba. Treba ojačati  odgovornost prema sebi.

JARAC I ŠKORPIJA- Poput visokog zida, lične granice Jarca i Škorpije najčvršće su među znakovima. Najveći izazov u vašem linom razvoju nije pretnja da se vaše granice uruše. Vama se može dogoditi da vas vaše granice zarobe! Češće ćete se naći na strani onih koji lična prava i potrebe smatraju važnijima. To može značiti da prečesto, strogo i ponekad nepravedno koristite „ne“ pa tako zapravo osamljujete sebe i narušavate tuđe granice. Zdrave granice umanjiće vaše strahove i potrebu za kontrolom. Održaćete ih uz više poštovanja i razumevanja potreba i osećaja drugih.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments