Poludragi kamen opal; foto: Earth Science Stack Exchange

Odgovarajući kamen možete nositi u obliku nakita, ali i u džepu ili torbici.

OVAN– Ako želite da privučete pažnju Ovna, u tome vam može pomoći tulit. Ovaj poludragi kamen smiruje i jača srce. Otklanja stres i oslobađa od preteranih reakcija, kao što su brzopletost i bes. Poklanja životnu radost i smiruje um. Možete ga “čistiti” na sunčevoj svetlosti.

BIK– Karneol je pravi poludragi kamen za ovaj znak. On otvara grlenu čakru, a na fizičkom nivou pozitivno utiče na rad srca, pokretljivost. Daje osećaj sigurnosti i podiže nivo životne energije. Treba ga najmanje jednom mesečno pročistiti pod mlazom mlake vode i izložiti delovanju sunca do dva sata.

BLIZANCI– Oni padaju na ahat. Ovaj poludragi kamen čuva trajne vrednosti i smiruje duh i um. Štiti disajne organe i olakšava disanje. Podupire stabilnost i snagu za dovršavanje započetog. Potrebno ga je jednom nedeljno pročistiti pod mlazom vode i izložiti delovanju sunca na dva sata.

RAK- Ovom krhkom znaku najviše odgovara opal i gorski kristal. Svojim raskošnim izgledom,opal tako utiče i na um. On pojačava stvaranje vizija i natčulnih vibracija iz kosmosa, poboljšava funkciju pamćenja, jača bubrege, vid. Čisti se pamučnom tkaninom na koju ste pre toga naneli nekoliko kapi biljnog ulja, i to se radi jednom mesečno. Gorski kristal negativnu energiju pretvara u pozitivnu i jača energetsko polje onoga ko ga nosi. Podupire unutrašnji mir. Potrebno ga je dva puta mesečno pročistiti pod mlazom vode i izložiti suncu na dva sata.

LAV- Heliotrop je kamen za lavove. On štiti srce i krvne sudove. Olakšava pravilno disanje, daruje odvažnost i čuva od opasnih ljudi i situacija. Svakih nekoliko dana treba ga pročistiti pod mlazom mlake vode. Obožava sunce, stoga ga možete neograničeno izložiti i kad je ono jako.

DEVICA– Rodonit može pomoći da privučete pažnju device. Ovaj poludragi kamen pozitivno deluje na um. Podstiče metodičnost i prefinjenost. Uklanja strahove od bolesti i neuspeha. Razvija tolerantnost i opuštenost. Svake dve nedelje pročistite ga pod mlazom vode i izložite blagom suncu.

VAGA- Jaspis, poludragi kamen, otklanja smetnje spavanja, a psihi pomaže da uspostavi unutrašnju harmoniju. Pročistite ga pod mlazom vode i izložite suncu na jedan sat.

ŠKORPIJA- Opsidijanom ćete privući pažnju škorpije. Od davnina je poznat kao kamen s duhovnim i isceliteljskim moćima. Svake tri nedelje pročistite ga pod mlazom mlake vode i izložite na ranojutarnjem suncu.

STRELAC- Idealan poklon za strelca je prazem zeleni žad. Ovaj poludragi kamen podstiče stvaralačku kreativnost, optimizam, velikodušnost i slobodouman duh. Preopterećenima daje snagu.

JARAC- Jarca privlači labradorit. Ovaj poludragi kamen oslobađa od negativnih utIcaja drugih ljudi. Jača konstruktivni dijalog. Zamućenog stavite u posudicu s mineralnom vodom i stavite na sunce dva dana.

VODOLIJA- Tigrovo oko jača imunitet i čisti krv. Razvija prirodne odbrambene snage duha i tela. Daje podršku pri izgradnji nezavisnosti i stimuliše intelektualne sposobnosti. Jednom mesečno potrebno ga je pročistiti u suvoj posudi uz manje kamenčiće hematita i izložiti ga umerenom suncu.

RIBE- Apatit je zbog strukture vrlo osetljiv. Pomaže pri jačanju samopouzdanja, tera teške misli I daruje optimizam i polet. Pruža podršku pri emocionalnoj iscrpljenosti i usmerava budućnosti. Svake tri nedelje potrebno ga je pročistiti pod mlazom vode i izložiti suncu.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments