Svaki znak ima svoj “poremećaj”

       
Foto: Phys.org

Škorpije su sklone da grade zidove oko sebe, a Ovnovi su u stresnim situacijama skloni isprekidanom eksplozivnom poremećaju. 

Ovan

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja ličnosti biće reč o isprekidanom eksplozivnom poremećaju. Karakterišu ga snažni ispadi besa koji nisu u skladu sa situacijom.

Bik

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako s njima počnete da  raspravljate kako stvari treba raditi, to bi moglo potrajati satima. Sve dok vas ne uveri da je u pravu. Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulsivnog poremećaja jer ako nije po njihovom, skloni su paničarenju.

Blizanci

Imaju zavisničku ličnost. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose da budu sami i imaju konstantnu potrebu da se osećaju voljeno i to im stalno treba potvrđivati.

Rak

Skloni su gradnji zidova oko sebe. Rade to iz straha da će ih neko povrediti, a vrlo često je taj strah potpuno neutemeljen.

Lav

Prirodno su ponosni i neretko misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

Devica

Povredite li je, može se pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu osobu. Ne podnose da budu sami i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju.

Vaga

Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpija

Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonima da grade zidove oko sebe. Ali, kod Škorpija to može rezultirati izbegavanjem svih društvenih situacija i povlačenjem u sebe. Uprkos tome, i dalje žele biti blizu drugih. Kod njih je najizgledniji anksiozni poremećaj ličnosti.

Strelac

Svoj prirodni šarm skloni su iskoristiti i za svoje mračnije potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvataju drugačije. Mogu razviti antisocijalni poremećaj.

Jarac

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulsivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu paničiti pa su skloni anksioznom poremećaju ako nije sve “kako treba” i “istresanju” na druge osobe, a ne na one na koje bi trebalo zaista.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments