Vaš horoskopski znak određuje i vaš cvet

       

Cvet dodeljen našem znaku uči nas i kako prihvatiti prirodu života. Kako ne možemo primorati cvet da raste, tako moramo prihvatiti i tempo ličnog rasta.

Orlova kandža ili orlovi nokti- Ovan

Krasi vas šarm, hrabrost i odlučnost. Neustrašivo hrlite napred. Rođeni da budete vođa. Snažni ste, teško vas je pokolebati i odvratiti od cilja koji ste zacrtali. Ne bojite se izazova, vrlo samouvereno ulazite u nepoznate situacije. Volite istraživati dokle sežu granice vaših mogućnosti.

Mak – Bik

Imate prefinjen ukus. Volite lepe stvari, uživate u njima. Posedujete strast prema dizajnu, imate oko za detalje. Krvavo crvena boja njegovih latica simbolizuje vašu strastvenu prirodu, senzualnost i neodoljivost. Otporni ste i nema nedaće s kojom ne možete izaći na kraj.

Lavanda – Blizanci

Ako je vaš cvet lavanda, svoju okolinu ćete obogatiti zanimljivim idejama. Rado delite svoje misli s drugima, a povratne informacije vam donose korisne uvide. Ekspresivni ste, uvek u potrazi za nečim što će vas motivisati i probuditi znatiželju. Otvoreni ste prema novim iskustvima. Ponekad ste rastrgani na više strana i hoćete sve odjednom.

Akantus – Rak

Osetljivost je jedna od karakteristika ovog cveta, pa tako i vaša. Perceptivni ste i intuitivni i upijate sve ono što se događa oko vas. Razvijena empatija omogućuje vam da osetite tuđa raspoloženja i povežete se s drugima. Topla ste osoba, istovremeno i jako ranjiva. Reaktivni ste na spoljne ndražaje, pogađaju vas sitnice, ali često to prećutite. Sigurnost i toplina doma je vaša životna baza, mesto s kog odlazite u svet i na koje se uvek vraćate.

Suncokret – Lav

Velikodušni ste, otvoreni, u društvu se namećete kao vođa. Svakoj situaciji prilazite samouvereno, kao da nemate mrvu sumnje da ste upravo vi savršena osoba za tu priču. Dobro podnosite izazove i težite najvišim pozicijama. Znate kako privući pažnju i dobiti ono šta želite.

Poponac – Devica

Poponac raste obavijajući se oko drugih biljaka, tako su i vama potrebni drugi ljudi, tako se osećate jačima i sigurnijima. Promišljeni ste i introspektivni. Svaka vaša aktivnost dobro je promišljena i isplanirana. Opažate i najsitnije detalje, a često vam oni najviše govore o nekoj osobi i situaciji. Vrlo ste uredni i ne podnosite nemar. Ponekad znate biti vrlo kritični prema sebi i drugima.

Ruža – Vaga

Raskoš i lepota ruže pričaju priču o tome koliko je lepota važna u vašem životu. Poklanja se kao simbol ljubavi, a vama je ljubav važna. Veliki ste esteta. Okružujete se lepim stvarima, družite se s lepim ljudima. Umetnička ste duša. Tražite smisao i istinu u svemu. Sposobni ste da razotkrijete skriveno. Imate nultu tačku tolerancije za nepravdu i okrutnost. Najsrećniji ste kada su osobe koje vas okružuju zadovoljne.

Hrizantema- Škorpija

Teško vas je dokučiti. Taman kad drugi pomisle da su vas upoznali i shvatili, iznenadićete ih nekom odlukom kojom ćete njihova uverenja o vama srušiti. Poklonik ste dobre borbe i osvajanja. Što je cilj teže osvojiti, vama je slađi. U našim krajevima ovaj cvet simbol je prolaznosti, a vi ste itekako svesni kako sve ima svoj kraj.

Narcis- Strelac

Cvet narcis dobio je ime po liku iz grčke mitologije Narcisu koji se zaljubio u svoj odraz na površini vode, što donekle govori i o vašem pozitivnom samoljublju. Osoba ste koja dovoljno ceni sebe i ne dopušta da ga bilo što ugrožava ili ponižava. Direktni ste, iskreni, pouzdani i otvoreni. Obdareni ste inteligencijom i nekim veštinama koje ne poseduje mnogo ljudi.

Karanfil- Jarac

Ne podnosite neizvesnost, rizik i nagle promene. Težite nekoj svojoj ustaljenoj rutini. Nerado izlazite iz sigurne zone, osim ako niste na to primorani. Posvećeni ste poslu i karijeri (ipak je vaš cvet bio simbol radničkog pokreta). Ponekad teško podnosite odgovornost.

Orhideja- Vodolija

Ovaj cvet simbol je ljubavi i duhovnosti. I vi ste rođenjem u ovom znaku predodređeni da pronađete smisao života, put ljubavi. Veliki ste idealisti, imate snove koje želite ostvariti. Humani ste, volite da pomažete drugima, to vas drži povezanima s ljudima.

Lokvanj- Ribe

Ovo je cvet koji vas opisuje kao emocionalno duboke, osetljive i perceptivne osobe. Imate razvijenu intuiciju. Teško kontroliršete svoju emocionalnost, lako zaplačete, lako se rastužite, ali vrlo brzo osetite i radost i oduševljenje. Kao i vaš cvet vezani ste za vodu.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments