Zahvaljujući vojsci, uskoro bismo mogli saznati u koje vreme je najbolje piti kafu.

Ovo otkriće svakako će pomoći onima koji uživaju u šoljici vrućeg napitka, jer ne samo što će nam otkriti koje doba dana je najbolje za kafu, već i kada bi trebalo da je izbegavamo.

Istraživači američke vojske razvili su algoritam pomoću kojeg će se uskoro moći videti kada je idealno vreme za kafu. Istraživači koji su radili na ovom problemu došli su do vrlo zanimljivog podatka. Naime, vreme konzumiranja kafe navodno utiče na to hoće li ili ne imati ikakav uticaj na našu budnost i koncentraciju. To bi značilo da možemo popiti i do jednu litru kafe, ako to radimo u pogrešno vreme, neće imati nikakvog uticaja na našu budnost, koncentraciju i ostale stvari zbog kojih je pijemo.

Čak 64 posto ljudi koji su učestvovali u istraživanju poboljšana je budnost i koncentracija, koristeći ovaj algoritam, za razliku od onih koji su pili kafu u mnogo većim količinama i različito doba dana.

Još se čeka da se ovaj algoritam primeni i na vojnike, te ako se pokaže kao zaista tačan i dobar, biće dostupan i na internetu. Algoritam će biti oprpban i na studentima, radi lakšeg učenja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments