Foto: FirstCry Parenting

Bebe do 3 meseca starosti najviše pažnje obraćaju na sve stvari koje proizvode zvukove i na šarene, jarke boje koje ih privlače. 

Šarena slikovnica, osim što vrvi divnim bojama i kontrastima koje su bebinom oku zanimljive, vrlo je i poučna. Danas postoje razne vrste zanimljivih slikovnica za bebe, pa čak i one mekane i gumene koje mogu opipati i stiskati bez da se njima povrede jer nemaju oštre uglove. Ako uz to sve slikovnica i svira, napravili ste pun pogodak.

Postoje igračke u raznim oblicima koje se mogu zavezati na dečji krevetac ili podesiti tako da vise iznad krevetića i koje svojim nežnim melodijama vrlo lako mogu uspavati vaše dete. Tako mala deca zaista vole uspavanke i uživaju u prepoznavanju i proučavanju raznih zvukova.

Plišane igračke su večna dečja igračka kojoj ne mogu odoleti ni roditelji. Tako mekani i nežni, savršeni su za bebe.

S odabirom zanimljive zvečke, pogotovo ako je u nekoj jarkoj boji, sigurno nećete pogrešiti. Bebe vole oblik svake zvečke, ispituju je svojim prstićima i vole je stavljati u usta zbog neprijatnog osećaja izazvanog izbijanjem zubića. Ako ih malo ohladite, biće im još više draže za zube.

Gumene igračke koje proizvode pištave zvukove nisu rezervisane samo za kupanje. One mogu biti idealna zamena za zvečku u slučaju da ne pronađete nijednu koja vam se čini prihvatljivom.
Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments