Inspirativni citati velike Opre Vinfri

       
Foto: Psychologies

Opra je jedna od najmoćnijih žena u medijima koja je 48 godina života provela pred očima javnosti.

Na dodeli Zlatnih globusa u januaru 2018. godine, dobila je Cecil B. DeMille nagradu za životno delo, a njen inspirativni govor mnogi su shvatili kao najavu njene kandidature za predsedničke izbore 2020. godine, pa je proglašen jednim od najboljih u istoriji ove dodele.

”Večeras želim da izrazim zahvalnost svim ženama koje su godinama trpele zlostavljanje, jer su, baš kao i moja majka, imale decu koju je trebalo hraniti, račune koje je trebalo plaćati i snove koje je trebalo slediti. To su žene čija imena nikad nećemo znati. Oni su radnice, domaćice i poljoprivrednice. One rade u fabrikama i rade u restoranima, ali i u akademskim zajednicama, inženjeringu, medicini i nauci. One su deo sveta tehnologije, politike i biznisa. One su naše sportistkinje na Olimpijskim igrama i u našoj vojsci su. Želim da sve devojčice koje ovo gledaju znaju da sviće novi dan! I kad taj dan konačno svane, biće to zbog mnoštva veličanstvenih žena, od kojih su mnoge upravo u ovoj sobi večeras i nekih fenomenalnih muškaraca koji se snažno bore da postanu vođe koje će nas odvesti u vreme u koje niko više neće morati reći: ‘I ja isto’.”

”Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša mama radila; nema veza šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za svoj život… Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima.”

”Vrediš samim time što si se rodila i što si ovde. Ti sama, dovoljna si.”

”Učinimo li ovaj trenutak najboljim, sledeći će biti još bolji.”

”Budite zahvalni na onome što imate jer ćete na kraju imati više. Ako se usredsredite na ono što nemate, nikada nećete imati dovoljno.”

”Kroz šou razgovarala sam s gotovo 30.000 ljudi i svi su imali jednu zajedničku stvar: svi su tražili potvrdu drugih. Poručivali su: “Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ono što kažem?” Pokušajte sa svojom decom, suprugom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu:”Vidim te. Čujem te. I važno mi je šta imaš za reći.”

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments