Foto: putovanjaiturizam.com
Ne postoji ništa bolje nego kad odemo na odmor u mesto koje niko ili malo ko ubraja među trendi destinacije, a na kraju se ispostavi da se radi o pravom skrivenom dragulju. S druge strane, malo šta čoveka može toliko iznervirati kao odlazak na popularno mesto (za velike pare) i razočaranje s kojim se suočavamo kada otkrijemo da i nije ništa posebno.

No, to su putovanja. Ona mogu biti nepredvidiva i otkrivanje koji grad je potcenjen, a koji precenjen je sastavni deo odlaska na odmor. Ako pak niste raspoloženi za eksperimentisanje i želite da budete sigurni da putujete u mesto koje zaista vredi posetiti, imamo rešenje za vas.

Naime, kompanija za skladištenje prtljaga Bounce objavila je svoje istraživanje najpotcenjenijih turističkih destinacija na svetu. Do izabranih mesta i njihovog ranga istraživači su došli upoređivanjem mesta po količini turističkih atrakcija koje nude, ocenama datih atrakcija na internetu i brojem turista na godišnjem nivou.

Kada neki grad turistima nudi veliki broj zanimljivih stvari, koje oni ocenjuju visokim ocenama, a istovremeno nema očekivani broj posetilaca, on je onda potcenjen, bar prema klasifikaciji istraživača kompanije Bounce.

Prvo mesto na listi najpotcenjenijih turističkih destinacija zauzima Rodos, glavni grad istoimenog ostrva u Grčkoj. Razlog njegovog visokog rejtinga treba tražiti u činjenici da sadrži veliki broj istorijskih znamenitosti, kao što je, na primer, prelep i veoma očuvan stari grad okružen zidinama, ali i druge stvari interesantne turistima u letnjem periodu: plaže, restorane, klubove, butike itd. I pored svih atrakcija koje nudi, Rodos ugošćuje malo više od milion posetilaca godišnje, što svakako nije malo, ali je u odnosu na pravi potencijal ovog grada nedovoljno.

Drugo mesto na listi najpotcenjenijih turističkih destinacija na svetu dele Marakeš (Maroko) i Porto (Portugalija). Malo ko spori da se radi o voljenim gradovima, koje ljudi rado posećuju, ali na osnovu visokih ocena na internetu koje dobijaju njihove turističke atrakcije, trebalo bi da ugoste još veći broj ljudi.

Pogledajte u produžetku kako izgleda kompletna lista 10 najpotcenjenijih turističkih destinacija kompanije Bounce.

1. Rodos, Grčka

2. Marakeš, Maroko

3. Porto, Portugalija

4. Iraklion, Grčka

5. Rio de Žaneiro, Brazil

6. Krakov, Poljska

7. Lima, Peru

8. Honolulu, SAD

9. Hurgada, Egipat

10. Nica, Francuska

b92.net

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Anica
28/07/2022 17:45

Rodos,grad za sva čula.Ponovo bih mu se vratila posle ovogodišnjeg boravka.Preporuka za jedno sadržajno letovanje.