Šta biste vi opisali kao najgori bol koji ste ikada osetili? Lom ruke, porođaj ili kvaran zub? Možete li da zamislite da postoje bolovi koji su mnogo jači od toga? 

Irudandji sindrom

Ovo stanje nastaje usled uboda Irudandji meduze koja živi u vodama Australije. Neki pacijenti preklinjali su doktore da ih ubiju, jer nisu mogli da podnesu bol.

Kamenje u bubrezima

Svako ko je iskusio ovo oboljenje zna koliko može biti bolno. Pored bola, kamenje izaziva i mučninu, povraćanje i groznicu. Uzgled budi rečeno, najveći kamen ikada izvađen iz bubrega imao je više od 15 centimetara.

Opekotine drugog stepena

Pri opekotinama trećeg stepena, oštećeni su nervi, pa se bol i ne oseti toliko. Kod drugog stepena, bol i te kako postoji, jer su nervi svesni šta se događa.

Dekrum oboljenje

Ovo oboljenje uzrokuje pojavu velike količine tumora na telu, koji su osetljivi na dodir, pa je tako i samo tuširanje prava muka.

Grupisana glavobolja

Ovaj bol nastaje odmah iza očiju i može da traje i do nekoliko nedelja. Neki ljudi kažu da su imali osećaj kao da im neko gura oči ka unutra, u predeo mozga.

Lom penisa

Svaki muškarac zna šta je ovo i da- zvuči jednako bolno kao što i jeste, kada se desi.

Porođaj

Iako su žene, prema naučnicima, prirodno otpornije na ovu vrstu bola, istraživanja su pokazala da ih muškarci ne bi mogli izdržati.

Emotivni bol

Na prvom mestu nije uopšte fizički bol, iako emotivna trauma može da izazove i telesnu bol. Psiholozi se slažu da je emotivni bol nešto najgore sa čim se čovek može susresti.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments