Foto: The Pulse

Naučnici veruju da bi za šest godina porođaj u svemiru mogao biti realnost.

Kompanija “SpaceLife origin” objavila je da planira da porodi prvu bebu u svemiru 2024. godine i da za to traži volontere, pišu britanski mediji. Kis Malder, direktor i osnivač smatra da, ako čovečanstvo planira da postane multiplanetarna vrsta, mora da nauči kako da se razmnožava u svemiru.

Iz kompanije kažu kako žele da stvore svojevrstan “svemirski inkubator”, koji će se u orbitu s jajnim ćelijama i spermom lansirati 2021. godine.

Kad se nađu u svemiru, embrioni će se početi razvijati, mada pojedinosti o celom procesu još nisu u potpunosti jasne. Nakon četiri dana, inkubator bi trebao da se vrati na Zemlju gde se odvijaju stvarna trudnoća i porođaj. Kompanija porođaj prve bebe u svemiru planira 2024. godine.

PR ove kompanije je rekao da bi, tokom misije koja će trajati između 24 i 36 sati, žena trebalo da se porodi van Zemlje, u pratnji dobro obučenog i visokokvalitetnog medicinskog tima.

Pažljivo pripremljen i nadgledan proces predvideće sve potencijalne rizike za majku i dete, po uzoru na zapadnjačke standarde kakvi postoje na Zemlji, pojasnio je portparol.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments