Psiholozi se slažu da sitnice uistinu ulepšavaju naš život i podižu nam raspoložene. Kako biste bili pozitivni svaki dan, razmislite da poslušate naredne savete.

Isključite telefon

Većina nas je zavisna od pametnih telefona i nosimo ih svuda sa sobom. Međutim, uz njih, dolazi i velika količina stresa. Pokušajte da odložite svoj telefon i da ga ne koristite makar sat vremena dnevno. Tako ćete imati i bolji uvid u vaše prioritete i bićete otvoreniji za ono što se pred vama dešava.

Istražujte

Vikendom, izaberite deo grada u kojem niste bili i krenite u istraživanje, bilo pešice ili biciklom. Niko ne voli monotoniju, a mala avantura može da vam promeni način gledanja na svet i da vam donese spontanu promenu.

Nađite vremena za druženje sa porodicom

Makar jednom mesečno, nađite se sa porodicom na nekom okupljanju. To će vas napuniti pozitivnom energijom i bićete pozitivniji.

Nemojte ništa da radite

Izaberite jedan dan u toku nedelje i nemojte da radite apsolutno ništa. Pijte kafu, mazite kućnog ljubimca, pročitajte knjigu… Izaberite aktivnost koja će vam “napuniti baterije”.

Budite ljubazni prema strancima

Mali znak ljubaznosti može nekom da ulepša dan. Ne zaboravite na osnovni bonton čak i kada ste mrzovoljni ili negde žurite.

Napravite foto-album

U digitalno doba, fotografije uglavnom čuvamo na telefonima i kompjuterima. Nemojte dozvoliti da te uspomene nestanu zajedno sa kvarom elektronskih uređaja i s vremena na vreme odnesite nekoliko fotografija da izradite.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments