Gotovo 40 posto veridbi u SAD-u događa se u razdoblju od dva i po meseca, od Dana zahvalnosti do Dana zaljubljenih, pokazalo je istraživanje sprovedeno na WeddingWireu u kojem je učestvovalo 18.000 ljudi. 

Najčešće se veridbe događaju u decembru, tačnije na Božić. Trećina ispitanih muškaraca koji su učestvovali u istraživanju smatra Božić najromantičnijim datumom za to. Ali, žene se ne slažu. Njih 23 posto očekuje to pitanje za Dan zaljubljnih, ali samo 12 posto to i doživi.

Venčanje- Najpopularnije doba godine za venčanja u Sedinjenim Državama je jesen, a u Velikoj Britaniji leto. Organizacija venčanja u jesen u SAD-u iziskuje poprilična sredstva, ali cene su niže nego u drugim godišnjim dobima. Podsetimo na nedavno istraživanje, u kojem je bilo 3000 parova, pokazalo je da oni parovi koji organizuju jeftinija venčanja imaju i uspešnije brakove. Faktor je za dugovečnost braka, čini se, i godine mladenaca. Oni koji sklapaju brak u dobi od 28 do 32 godine imaju najveće šanse za dugotrajan i uspešan brak, odnosno, najmanje takvih brakova završilo je razvodom, pokazalo je istraživanje provedeno na univerzitetu Juta.

Razvod– Meseci u kojima se događa najviše razvoda u Vašingtonu su mart i avgust. Veruje se da je razlog tome da se parovi suzdržavaju od ove odluke za vreme sezonskih odmora.

Trudnoća- Istraživanja su pokazala da muškarci imaju najkvalitetniju spermu u proleće. Pokazali su to rezultati 17-godišnjeg istraživanja čiji su rezultati predstavljeni na konferenciji Američkog društva za reproduktivnu medicinu u Denveru ove godine, a obuhvatili su uzorke sperme 29 hiljada muškaraca.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments