Foto: Cayman Compass

Znojenje je telesna funkcija koja pomaže u regulaciji temperature tela. Znojenje je oslobađanje tečnosti na bazi soli iz znojnih žlezda.

Naše telo je “opremljeno” sa prosečno tri miliona znojnih žlezda. Znojenje ne mora samo da izazove temperatura, već je okidač za njega i stres, bes, strah, čak i hrana koju unosimo (ljuta, pića koja sadrže kofein, kao što su gazirana pića, kafa i čaj).

Foto: Shape Singapore

Ali, kako možemo sprečiti povećano znojenje lica tokom vrelih letnjih dana?

  • Kao što smo već napisali, za vreme vrućina je važno da obratimo pažnju na ishranu bez teških jela. Takvi obroci i namirnice teško padaju na probavni sistem koji mora da radi punom parom, a to znači i jače znojenje.
  • Kako biste rashladili lice nosite u svojoj torbici hidrolate koji će vas rashladiti i nahraniti lice. Oni su na biljnim bazama, a možete naći hidrolate od ruže, lavande, žalfije.
  • Nemojte korisiti teške i masne kreme za lice. One su za hladnije dane. Leti treba koristiti proizvode koji su više na bazi vode i laganije teksture, koji sadrže SPF.
  • Popijte topli čaj, jer će topli napici rashladiti telo i to bez da krvotok radi svom jačinom. Odličan izbor je čaj od nane.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments