Kako da povrće i voće ostane duže svežije

       
Foto: Fine Dining Lovers

Luk možete staviti u najlon čarape. Previše vlage može uzrokovati propadanje luka u kratkom vremenu. Najbolje je da ga držate na hladnom mestu s malo svetla.

Zamotajte banane plastičnom ili aluminijskom folijom. Banane proizvode plin etilen tokom sazrevanja. Pokrivanjem stabljike plastičnom ili aluminijskom folijom možete sprečiti širenje na druge delove ploda, sprečavajući prebrzo sazrevanje.

Krompir voli hladna i mračna mesta. Ne držite ga u plastičnoj kesi. Bolje ga stavite u papirnate ili mrežaste kese.

Zamotajte zelenu salatu ili spanać u ubruse kako biste ih održali svežima. Listove operite u velikoj količini hladne vode. Zatim ih potpuno osušite pre skladištenja u frižideru. Možete ih staviti u plastičnu posudu. Važno je da ih dobro zamotate papirom, jer će se time ukloniti preostala voda.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: