Gel lak je otkrovljenje u ženskom modnom svetu, a danas, svaka druga dama ga nosi. Ipak, ukoliko vam boja dosadi ili vam je komplikovano da idete u salon, gel lak možete skinuti i same, kod kuće.

Gel lak pored toga što je postojaniji, čini nokte jačim. Međutim, često se dešava da on, usled neprofesionalnog stavljanja, počne da puca i da otpada. Ukoliko želite da same uklonite gel lak sa svojih noktiju, pratite ove savete.

Kako ukloniti gel lak sa noktiju?

Nežnom turpijom ili šmirglom uklonite površinski sloj laka, ali pazite da ne preterate, kako ne biste oštetili noktnu ploču ili kožu oko samih noktiju.

Zaštitite kožu oko noktiju kantarionovim ili maslinovim uljem, kako se ne bi isušila i kako se ne bi pojavile zanoktice.

Na vatu nanesite aceton i obmotajte oko svakog prsta. Zatim, prste motajte aluminijumskom folijom, kako bi aceton brže delovao.

Nakon 15 minuta uklonite foliju i vatu sa acetonom. Gel lak bi trebao da ostane na samoj vati. Ukoliko pak na noktima ostane delića gela, uklonite ga štapićem za uši, umočenim u aceton.

Na kraju, na ruke i nokte nanesite hidratantnu i hranjivu kremu ili pak ulje, kako ne bi došlo do sušenja i krzanja noktiju.

Ceo proces trajaće oko 30 minuta.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments