Foto: Parents

Skupite što više informacija o školi u koju ste upisali dete i o svemu tome pričajte svom školarcu, pa će se kad krenu prvi đački dani, osećati više kao na poznatom terenu.

Mesec dana pre početka škole polako uspostavljajte rutinu spavanja i buđenja. Detetu treba da pređe u naviku raniji odlazak u krevet i ranije ustajanje.

Neka dete preko leta savlada veštine koje će mu/joj pomoći da bude što samostalnije. Zato u narednim mesecima nastojte da dete bude što više samostalno.

Pokušajte da stupite u kontakt s roditeljima iz razreda i probajte da organizujete upoznavanje i druženje dece preko leta. Svima će biti lakše na jesen ako se budu poznavali.

Naučite dete kako da se samo smiri kad niste u blizini- od brojanja u sebi ili dubokog disanja. Naučite svog mališana da se treba obratiti učitelju ili učiteljici ako ga/je neko uznemiravao ili ako se oseća loše.

U nekim zemljama deci se poklanja poklon za prvi dan škole. Obradujte i vi svoje dete nekim simboličnim poklonom za početak novog poglavlja. Ili to može biti i mala proslava ili odlazak na kolače.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments