Ovo se sigurno svima jednom desilo: počnete da se družite sa osobom koja vam se dopada, ali ubrzo shvatite da ste mu/joj samo prijatelj. Kako izbeći takozvanu “zonu prijateljstva”?

Friend zone iliti zona prijateljstva jeste najveća noćna mora svakog muškarca i devojke. Svi će se složiti da je neobostrano sviđanje mnogo lakše za podneti od “zone prijateljstva”. U nastavku saznajte kako ovo da izbegnete.

  1. Budite manje zainteresovani: Ovaj odnos je već u disharmoniji, jer je vama više stalo nego drugoj osobi. Idite korak nazad. Budite manje zainteresovani i manje dostupni. Oni koji vas žele u životu potrudiće se da ostanete tu.
  2. Stavite sebe na prvo mesto: Kada druga strana shvati da nećete baš uvek biti tu, za brzinsku kafu ili beskrajno dopisivanje, shvatiće i šta gubi time što se ne čuje sa vama svaki dan.
  3. Konkurencija: Izađite i nađite druge prijatelje ili potencijalne partnere. Odlazak na sastanak sa nekim drugim može izazvati malu dozu ljubomore kod osobe koja vam se dopada, a može i da shvati da mu/joj smeta kada izlazite sa drugim ljudima.
  4. Zainteresujte ga/je: Zamolite prijatelja da nešto uradi za vas. Studije su pokazale da postajemo privlačniji i zanimljiviji osobi kada je zamolimo za neku uslugu.

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments