Kako lakše podneti mučnine na putovanju?

       
Foto: Lewis Reed

Ako imate problema s mučninama, smestite se na sredinu broda, jer se u tom delu najmanje ljulja. Opustite se dubokim disanjem.

Kako biste što lagodnije putovali, pokušajte da držite oči zatvorene tokom vožnje što duže možete. Ako ne možete držati oči zatvorenima, fikusirajte pogled u nešto ispred sebe. Pronađite udaljenu tačku na horizontu.

Dok putuju, ljudima se često savetuje da izbegavaju alkohol. Previše alkohola može izazvati vrtoglavicu. Alkohol u velikim količinama može izazivati i dehidraciju. Zbog toga se na putovanjima preporučuje voda ili ceđeni sokovi.

Bilo da ga žvaćete, ližete lizalice ili pijete njegov čaj, đumbir je jedan od najboljih kućnih lekova protiv mučnina na putovanjima.

Kad žvaćete žvaku, fokusirajte se na tu radnju i mučnina može oslabiti, tvrde neki stručnjaci. Ali vodite računa o tome da žvaka guma nije slatka.

Izbegavajte čitanje knjiga, pisanje SMS-ova, rad na laptopu i slične aktivnosti, jer mogu samo pogoršati simptome.

Stručnjaci savetuju da pijete sok od limete, jer on može pomoći pri mučninama. Osim soka od limete, možete napraviti i napitak od šargarepe, šljive ili mente. Osećaj mučnine u stomaku umiriće zelena jabuka.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments