Foto: Parade

Neka istraživanja pokazuju da 72 posto žena barem jednom u životu nosi štikle, a verovatno nisu ni svesne koliko posledica za zdravlje one nose.

Kada nosimo štikle može doći do problema sa zglobovima i kolenima. Kolena upijaju sve “šokove” koje doživljavaju od neudobne obuće koju nosimo. Nakon nekog vremena pritisak koji se stvori u kostima može dovesti do osteoporoze.

Možete potpuno poremetiti ravnotežu tela. Sva težina prebacuje se na prste, a oni nisu za to sposobni. Zato nemojte preterivati u nošenju štikli!

Trend uskih farmerki ne jenjava, a ovaj put nisu pogođene samo žene. U poslednje vreme i muškarci nose sve uže farmerice, a lekari upozoravaju da to može dovesti do velikih problemima s testisima. Istraživanja su pokazala i da oni koji ih često nose imaju veći broj infekcija mokraćnog kanala, a ako su one visokog struka uzrokovaće gorušicu zbog pritiska na abdomen.

Tokom dana noge blago oteknu, a ako nosite uske farmerke, noge otiču prema unutra. To može uzorkovati unutrašnje krvarenje. Iako su ovi slučajevi vrlo retki, treba biti oprezan! Uska odeća uzrokuje i osećaj trnaca u nogama, a posebno skini modeli. Osim toga, istraživanja su povezala uske komade i s nesvesticom, glavoboljom, ali i zamućenim vidom.

Neki stručnjaci kažu da je nošenje grudnjaka potpuno nepotrebno. Ženama je “izgovor” kako im treba dodatna potpora na grudima, ali istraživanja su pokazala kako žene koje u poslednjih deset godina nisu nosile grudnjak imaju čak nekoliko centimetara više bradavice od onih koje svaki dan nose grudnjak. Grudnjaci pritiskaju žlezde u grudima što može stvoriti ciste, a nekada i rak.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments