Foto: Earth.com

Muškarci se više oslanjaju na levu stranu mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje, dok je ženama izraženija desna strana odgovorna za intuiciju i osećanja.

“Za razliku od žena, muškarci ne dele svoje emocije s drugima. Oni ih najčešće potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu”, istakla je britanska seksualna terapeutkinja Trejsi Koks.

Muškarci više rade kako ne bi mislili o tome, traže utehu u alkoholu ili u drugim ženama. Oni će učiniti sve kako se ne bi suočili s raskidom i bolom koji ide uz to. Iskazivanje osećanja im je najčešće znak slabosti.

Žene se u ovim trenucima više oslanjaju na prijatelje, dok se muškarci okreću svojim solo prijateljima. Najčešće odbacuju zajedničke prijatelje u koristi samaca zato što im je teško da slušaju kako bivšoj ide dobro u životu.

Žene nakon raskida često promene svoj izgled, frizuru ili stil. Novi izgled im podiže samopouzdanje i odmah izgledaju bolje. Za razliku od njih muškarci pate u tišini što se odražava na njihov izgled. Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove, tvrdi Koks.

Izvor: 24sata

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments