Foto: Family Vacation Critic

U 11. veku, Japanka poznata kao Murasaki Šikibu, napisala je „Priču o Genđiju“ od 54 poglavlja o dvorskom zavođenju za koju se veruje da je prvi roman na svetu. Više od 1000 godina kasnije, ljudi širom sveta i dalje su zaokupljeni romanima – čak i u eri kada se priče pojavljuju na ekranima. NS Uživo vam predstavlja pet naslova za odlaske na plažu i odmor. Pronađite hlad pod borom ili palmom, a naša lista uključuje za svakoga po nešto. 

SREĆA JE PITI ČAJ S TOBOM (Mamen Sančez)- Španska autorka i novinarka Mamen Sančez napisala je roman za koji kritičari kažu da je “duhovit i romantičan”. Ako vam je potrebno smeha, a svima jeste, ova romantična drama, koja je u Španiji prešla tiraž od 150.000 primeraka, osvežiće vam dane.

NADA NOVOG JUTRA (Ketrin Hajni)- „Bezgranično vedar roman o ljubavi, porodici i zajednici, s mudrom i velikodušnom porukom.“ – Washington Post

Mislimo da je ovo dovoljan opis da ovu knjigu ponesete u torbi zajedno sa faktorom 50.

Foto: Knjižare Vulkan

OSTRVO PELIKANA (Miodrag Majić)- Roman koji pre dve godine niste mogli da nađete u knjižarama. Razlog je jasan- suviše je dobar. Ako niste imali priliku da pročitate ovaj roman, sada je pravo vreme.

KADA TELO KAŽE NE (Gabor Mate)- Kada nam telo kaže NE, s pravom odemo na odmor. Život krade, more vrati. Oslanjajući se na naučna istraživanja i decenijsko iskustvo u medicini, mađarsko-kanadski lekar Mate daje odgovore na ova i druga važna pitanja o uticaju veze um–telo na bolest i zdravlje i ulozi koju stres i individualni emocionalni sastav imaju u nizu bolesti.


POTRAGA ZA LJUBAVLJU (Nensi Mitford)- „Remek-delo! Potraga za ljubavlju je jedna od najsmešnijih ozbiljnih knjiga ikada napisanih.“ – Times

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments