Koja je prva stvar koju ćete uraditi kada prođe pandemija? Evo šta ste nam pisali…

       
Foto: Shutterstock/Expacita

Na naš Instagram i Fejsbuk profil dospelo je mnogo komentara. Nekim ste nas uspešno raznežili, nekim iskreno nasmejali, a sve smo uspeli da ih podelimo u nekoliko grupa.

Još je Aristotel prvi rekao da je čovek zoon politicon- društvena životinja ili društveno biće. Ono što nas kao ljude razdvaja od životinja je to da razmišljamo o budućnosti. Zato smo vam postavili jedno jednostavno pitanje- Koja je prva stvar koju ćete uraditi kada prođe pandemija koronavirusa u našoj zemlji?

Najviše odgovora tiče se ljubavi. Svi jedva čekamo da zagrlimo nekoga koga nismo videli nedeljama. U pitanju su roditelji, deca, partneri, prijatelji, kumovi… Sa nestrpljenjem iščekujete da zagrlite svoje bližnje.

Foto: Washington Post

Mnogo vas želi da ode u prirodu. U ovakvim situacijama, čovek tek shvati koliko znači biti slobodan i moći da ode gde poželi. Istraživanja pokazuju da je samo 15 minuta dovoljno da čovek boravi u prirodi kako bi mu raspoloženje bilo bolje. Vaš najčešći izbor je Fruška Gora.

Foto: The Wildlige Trusts

Još jedna grupa komentara koju smo mogli da vidimo je- društvo za piće. Dobili smo mnogo komentara koji su u vezi sa ispijanjem kafa sa prijateljicama ili alkoholnih pića u omiljenim kafanama.

Nekima će prva adresa biti sportski tereni, bilo da je u pitanju košarka ili fudbal, a mnogima od vas nedostaje i pecanje.

Foto: 123RF

Neki od vas vratiće se u Srbiju, a neki iz nje i otići. Neki će se udati, neki proslaviti rođendane koji nisu uspeli zbog samoizolacija, a neke čitateljke i poroditi. Čestitamo!

Ali, bilo je i onih originalnih. Jedan deo pratilaca se našalio, pa napisao: “Ostati nakon 17h napolju”, “Proslaviti kako dolikuje 2050. godinu”, “Konačno uzeti da prebrojim koliko zrnaca pirinča ima u jednom kilogramu”.

Ako se strpimo još samo malo, sve će ovo brže proći. Zato ostanite kod kuće, jer svima nam nedostaje stari način života, bez obzira koje su nam želje.

Autor: Ivona Karan

 

Komentari: