Foto: Stocksy United

Jedan američki sajt otkriva koja sredstva koristiti, koja ne, kako ih osušiti i na šta sve treba paziti kada perete dečje igračke.

Igračke od tvrde plastike i one koje dete koristi za kupanje su najlakše za održavanje i treba ih čistiti barem jednom nedeljno. Stavite ih u mrežastu vrećicu kako se ne bi uništile, uključite normalno pranje ako imate mašinu za sudove i nakon što završi obrišite ih suvim peškirom. Igračke ove vrste možete takođe očistiti i krpom i vodonik- peroksidom od 3 posto. Pazite na one igračke koje imaju rupice na sebi, voda ostaje u njima i stvara se buđ. Ako ikada primetite plesan na igračkama odmah ih bacite.

Plišane igračke slobodno možete prati u mašini za veš, pa ih možete slobodno jednom nedeljno staviti na pranje, posebno ako vaš mališan spava s njima. Stavite ih u jastučnicu kako biste sprečili uništavanje, uključite lagani program i operite. Uvek budite sigurni da  nemaju baterije ili neki mehanizam.

Foto: wikiHow

Bebe svoje igračke često stavljaju u usta, a takođe im padaju na pod. Očistite ih svaki ili barem svaki drugi dan. Ono što je bitno napomenuti je da ne koristite sirće za čišćenje igrački. On ne može do kraja da ubije bakterije i dezinfikuje dečje igračke koju su prepune bakterija. Najbolje bi bilo oprati ih u toploj vodi sa sapunicom.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments