Foto: Deseret News

Oreo keks je proglašen za najprodavaniji keks na svetu u 21. veku. Njegov recept je jedna od najčuvanijih tajni i upravo zbog tog razloga proizvođač je toliko štiti. 

Početkom oktobra objavljena je vest kako se Zemlji približava asteroid nazvan 2018V1, a jedna korisnica Tvitera pitala se ko će spasiti Oreo keks. Iz kompanije su se odmah javili i rekli da uskoro stiže i službeno saopštenje.

Nakon dvadesetak dana objavljen je petominutni video u kojem je predstavljen trezor koji se nalazi na norveškom ostrvu Svalbard koji će da štiti keks, ali i njihov recept od svih katastrofa.

Foto: 360i

U mini sivom kovčegu se nalazi paket Orea zamotan u posebnu ambalažu od poliesterske folije koji čuva keks na temperaturi od -62 stepena pa sve do 148 stepena Celzijusa. Nepropusna je za vlagu i vazduh i nije osetljiva na hemijske reakcije. Osim keksa u specijalnom pakovanju, u kovčegu se nalazi i epruveta s mlekom u prahu, jer iz kompanije stalno naglašavaju kako je ovaj keks najukusniji uz mleko. Kao dodatak, uz sve navedeno spremljen je i recept za poznati dezert.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments