Ukoliko sze nekad imali problem sa aknama, a danas su ti pubertetski dani ostavili trag na vašem licu, potražite pomoć iz prirode.

Maske i prirodne preparate koji će ublažiti ožiljke od akni i bubuljica možete da napravite i sami, kod kuće. U nastavku pogledajte neke od saveta kako efikasno ukloniti tragove akni.

Paradajz

Komade paradajza utrljajte na lice i ostavite da deluje što duže. Zahvaljujući karotenu i vitaminu A, paradajz ubrzava isceljenje kože i stvaranje novih ćelija.

Sok od krastavca

Ovo je idealan tonik za lice, koji poboljšava samu teksturu kože, uklanja ožiljke, omekšava kožu i smanjuje iritaciju.

Belanca

Umutite belance od jednog jajeta i nanesite na kožu tokom noći. Pored toga što će ukloniti mitisere, belance, zahvaljujući proteinima, ubrzava proces isceljenja kože.

Jabukovo sirće

Sirće poboljđava cirkulaciju u ćelijama i ubrzava njihovu regeneraciju.

Sok od limuna

Sveže isceđen limunov sok čisti kožu, uklanja mrtve ćelije i crvenilo. Takođe, poboljšava regeneraciju i elastičnost same kože.

Med

Med hidrira kožu i često se koristi kao sastojak preparata za uklanjanje bubuljica. Nanošenje maske od meda i konzumiranje ove namirnice pomoći će vam da uklonize ožiljke.

Hladna voda

Najjednostavniji i najjeftiniji preparat za kožu jeste voda. Pored unosa dovoljno količine u toku dana, lice redovno umivajte hladnom vodom, koja će revitalizovati kožu i skupiti pore.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments