Kuvar kraljice Elizabete otkrio recept za njenu kajganu: Dodavao je u jaja 2 tajna sastojka koji su joj davali poseban šmek

Kraljica je vrlo retko menjala način ishrane i kajgana joj je bila jedno od njenih omiljenih jela za doručak.

Neka od kraljičinih omiljenih jela bili su čajni kolačići, riba, mango i džem od jagoda. Čak je tvrdila da sendviče s džemom jede svaki dan uz popodnevni čaj. Za doručak je volela razne stvari, no među najtraženijima bila je – kajgana, napravljena na poseban način.

Recept za Elizabetinu kajganu

Naime, njen kuvar otkrio je da je za kraljicu pravio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom. Kad bi za doručak poželela puno proteina, njen kuvar pripremao bi kajganu s tri organska jaja i kašikom mleka. Prvo bi sve to izmiksao pa smesu izlio u lagano zagrejan tiganj, na kašiku rastopljenog putera. Tako su jaja ostala bez grudvica, piše „RD“. Neposredno pre nego što bi se jaja potpuno stvrdnula, dodao bi otprilike kašičicu limunove korice i prstohvat muškatnog oraščića. Kad bi jaja bila gotova, ukrasio bi ih crnim biberom i vlašcem i odmah poslužio kraljici.

Foto: elements.envato.com

Za ručak riba sa povrćem

Popularni obrok kraljice bilo je i čajno pecivo uz čaj, a volela je i klasične žitarice. Za ručak je često jela ribu s povrćem kuvanim na pari. Za užinu pojela bi keks ili mali sendvič s džemom. Među favorite za večeru spadao je losos, njena omiljena riba. Za desert je rado jela bele breskve uzgojene u blizini dvorca Vindsor.

najzena.alo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčitanije

Podelite članak:

Pretplata na obaveštenja

Još ovakvih vesti
slični sadržaji

„Zvezde Granda“ prelaze na RTS od septembra? Evo šta se valja iza kamera pred samo finale takmičenja!

Uveliko se privodi kraju još jedna sezona Zvezda Granda,...

JEDNOSTAVAN NAČIN DA DRASTIČNO SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Uradite ovo što pre i neće vas više boleti glava

Danas skoro svi koriste pametne telefone, laptopove, pametne satove...