Lekcija jedne 88-godišnjakinje

       
Foto: NPR

Američka spisateljica, autorka dečjih knjiga i novinarka, Džudit Viorst bliži se 90-oj i kaže da je srećnija nego ikada.

“Pre nekoliko meseci pitali su me koje mi je doba u životu bilo najlepše. Moram reći da je odgovor iznenadio i mene i osobu koja me pitala. Umesto da izaberem trenutak u kojem sam se zaljubila ili rodila svoju decu ili držala u rukama svoju prvu objavljenu knjigu, izabrala sam sadašnji trenutak.

Shvatila sam da se ne želim da se vraćam 30, 40 ili 50 godina unazad. Najradije bih pritisla pauzu na sadašnjost, uprkos činjenici da mnogi ljudi koje sam volela više nisu među nama, da najviše vremena provodim kod raznih lekara specijalista. Ono najbolje događa se sada, a ne u prošlosti”, kaže 88-godišnja Džudit Viorst.

“Kada sam bila mlađa mnogo energije i vremena sam trošila na to da otkrijem kako mogu biti najbolja verzija sebe ili kako da dosegnem uslove koji će čudesno transformisati moj život i karijeru. Ali, naučila sa, a za to mi je trebalo vremena, da obratim pažnju na to šta moj život čini boljim sada i ovde”, zaključuje 88-godišnjakinja.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments